Tilaa arvostelukappale ja valokuvat osoitteesta: swilander@hotmail.com

 

Tiedote 30.08.2018

Uusi kirja montessoripedagogiikasta tarjoaa ratkaisuja koulutuksen haasteisiin

”Yleensä sanotaan, että koulussa on tylsää. Meidän kuusi vuottamme ovat olleet kuitenkin hauskempia kuin kenenkään muun kuusi vuotta!” Nämä kuudesluokkalaisten montessorioppilaiden tunnelmat koulun päättyessä kuvaavat montessoripedagogiikan ydintä – oppimisen iloa.

Suomen Montessoriliitto julkaisee 31.8.2018 Nordic Montessori Conferencen yhteydessä uuden, suomenkielisen tietokirjan Montessoripedagogiikka – Oppimisen iloa. Kirjan on kirjoittanut VTM Susan Wilander ja sen tekoon ovat osallistuneet Suomen Montessoriliiton asiantuntijat.

Montessoripedagogiikka on opetusmenetelmä, joka on jo yli sata vuotta tuottanut erinomaisia tuloksia ympäri maailmaa. Se perustuu yksilölliseen, innostavaan ja käytännönläheiseen oppimiseen, joka opettaa ajattelemaan itsenäisesti ja luovasti. Montessorimenetelmästä löytyvät välineet ilmiöoppimisen haasteiden ratkaisemiseenkin.

Teoksessa esitellään montessorimenetelmän käyttöä sekä varhaiskasvatuksessa ja koulussa että alueilla, joita Suomessa ei vielä tunneta. Menetelmän avulla on saatu hyviä tuloksia mm. muistisairaiden hoidossa, aikuiskoulutuksessa ja työelämässä.

-Montessoripedagogiikka – Oppimisen iloa päivittää suomalaisen alan kirjallisuuden tähän päivään. Teos antaa yleiskuvan montessorimenetelmästä siihen ensi kertaa tutustuvalle, mutta tarjoaa myös mielenkiintoista uutta tietoa alan ammattilaisille, sanoo Tiina Suominen Suomen Montessoriliitosta.

-Suomessa ei ole vielä aiemmin esitelty montessorimenetelmän käytännöllisiä sovelluksia muistisairaiden yksilöllisessä ja humaanissa hoidossa. Tämä osuus tuo uusia mahdollisuuksia vanhusten hoitoon. Menetelmää on käytetty menestyksekkäästi jo useita vuosikymmeniä esimerkiksi Australiassa ja Yhdysvalloissa, Päivi Soikkeli Suomen Montessoriliitosta toteaa.

Teos tuo lukijalle elävän kuvan montessoripedagogiikan käytöstä Suomessa ja ulkomailla. Tietotekstin lisäksi kirjassa on montessorialan asiantuntijoiden haastatteluja, joista välittyvät Maria Montessorin luoman järjestelmän käytännön sovellukset suomalaisissa päiväkodeissa ja peruskouluissa. Montessorivanhempien ja -lasten haastattelujen kautta päästään kokemaan montessorimaailman arkea kotien ja montessorioppilaiden näkökulmasta.

Kirja julkistetaan Nordic Montessori Conferencessa 31.8. Helsingissä.

Lisätietoja:

Susan Wilander, +358 400 510 457, swilander@hotmail.com

Tiina Suominen, Suomen Montessoriliitto ry, +358 44 591 2262, tiina@mammolina.fi

Arvostelukappaleet: Susan Wilander, swilander@hotmail.com

Valokuvat: Markus Sommers